torstai 11. heinäkuuta 2013

Appelsiini-Marenkitorttu

Tästä tortusta saa n. 10 annosta. Appelsiini-Marenkitortun tekoon on hyvä varata n. 60minuuttia. 


Pohja

100  gleivontamargariinia
3/4  dlsokeria
kananmuna
1 1/4  dlvehnäjauhoja
1/4  dlkaakaojauhetta
1  tlleivinjauhetta
1/4  dlrasvatonta maitoa (myös kevytmaito käy)

Kiisseli

2  dlappelsiinitäysmehua
50  gleivontamargariinia
kananmunan keltuaista
1/2  dlsokeria
1  rklperunajauhoja
1  tlappelsiinin kuorta raastettuna

Marenki

kananmunan valkuaista
3-5 rkl sokeria

Valmistus


Pohja

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään.

2. Lisää kananmuna samalla vatkaten.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

4. Lisää jauhoseokseen maito.

5. Lisää jauho-maitoseos voin, sokerin ja kananmunan kanssa samaan seokseen. 

6. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n.23-24cm)

7. Paista pohja 200 asteessa n. 12min uunin ala/keskiosassa.

8. Anna pohjan jäähtyä.
Kiisseli
1. Sekoita kattilassa kiisselin ainekset.
2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä seosta.
3. Jäähdytä kiisseli.
Marenki
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan.
3. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.

Levitä jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle. Lisää pinnalle marenkivaahto. Tee marenkiin lusikalla kuvioita. Kypsennä torttua vielä 225 asteessa uunissa n. 3min, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea. 
Alkuperäinen resepti sivulta www.valio.fi/reseptit/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti