torstai 11. heinäkuuta 2013

Suklaamarenkipiirakka

Tässä on loistava suklainen marenkipiirakka suklaan ystäville! Piirakka on suhteellisen vaikea, enkä suosittele sen tekemistä aloittelijoille. Muuten piirakan valmistaminen on helppoa, mutta suklaakiisseli voi helposti mennä pieleen. Suklaamarenkipiirakan tekoon kannattaa varata ainakin tunti aikaa. Siitä riittää syötävää ainakin 10 henkilölle.

Pohja

225 g               Kaurakeksejä (voit myös kokeilla domino -keksejä, jos haluat vielä suklaisemman)

100 g               Leivontamargariinia tai juoksevaa voita

Suklaatäyte


3                      Kananmunan keltuaista

50 g                 Sokeria
4 rkl                Maissitärkkelystä
6 dl                  Maitoa (4dl riittää myös, silloin kiisselistä tulee hieman paksumpaa ja piirakka pysyy helpommin kasassa)
100 g               Maitosuklaata

Marenki


2                      Kananmunan valkuaista

100 g               Sokeria
1 tl                   Vaniljasokeria
Voit halutessasi laittaa myös 1 tl kaakaojauhetta, jos haluat piirakasta vieläkin suklaisemman


Pohjan valmistaminen


1. Murenna keksit esimerkiksi lihanuijalla.


2. Lisää joukkoon sulatettu margariini.


3. Painele seos piirakkavuoan pohjalle.



Suklaatäytteen valmistaminen


1. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys tasaiseksi tahnaksi. Varo vatkaamasta liikaa! Jos seosta vatkaa liikaa, siitä tulee paakkuista, jolloin se näkyy myös kiisselistä.


2. Kuumenna maito kattilassa.


3. Sekoita maito tahnan joukkoon.


4. Kaada seos kattilaan.


5. Hämmennä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli sakenee.


6. Nosta sivuun, lisää sulatettu suklaa.


7. Levitä seos pohjan päälle.



Marengin valmistaminen


1. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi.


2. Lisää vähitellen sokerit koko ajan vatkaten.



Paista suklaamarenkipiirakkaa uunissa 170asteessa kunnes pinta saa väriä.

Alkuperäinen resepti sivulta www.hellapoliisi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti