Sitruunarahkajuustokakku on nopea ja hyvänmakuinen juustokakku. Sen tekemiseen tarvitset vain 20 minuuttia. Näiden 20 minuutin lisäksi kakku on uunissa 30 minuuttia. Eli yhteensä tekeminen kestää vain 50minuuttia. Tästä ohjeesta tulee n. 10 keskikokoista annosta.
Pohja
200 g | keksejä, esim. Digestive tai kaurakeksejä |
60 g | Juoksevaa rasvaa |
Täyte
400 g | sitruunarahka |
300 g | crème fraiche |
1 | kananmuna |
3/4 dl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
2 rkl | perunajauhoja |
Valmistusohje
1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneella tai lihanuijalla.
2. Sekoita juokseva rasva keksimuruihin.
3. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla.
4. Taputtele keksiseos pohjalle.
5. Yhdistä täytteen ainekset.
6. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1minuutti, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin.
7. Kaada seos vuokaan.
8. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia.
9. Jäähdytä. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä. Koristele kakku esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä, tai suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti