torstai 11. heinäkuuta 2013

Appelsiini-Vaniljakerroskiisseli

Appelsiini-Vaniljakerroskiisselistä tulee n. 6-8 annosta. Kerroskiisselin tekoon suosittelen induktiolieden käyttöä, sillä "tavallisella" liedellä kiisselin teko on hitaampaa ja se voi helposti epäonnistua. Muista tarkistaa kiisseliä tehdessäsi, onko kiisseli tarpeeksi paksua, jotta siitä saadaan kerroskiisseli, eikä kerrokset sekoitu toisiinsa. Jos ne kuitenkin sekoittuvat, voit huoletta tarjoilla hyvää kiisseliä, sillä kerrokset ovat vain ulkonäköseikka, mutta eivät vaikuta makuun mitenkään. Kerroskiisselin tekoon kannattaa varata aikaa runsaasti. Kiisseleiden valmistus on nopeaa, mutta kiisseleiden täytyy jähmettyä ennen tarjoilemista.

Vaniljakiisseli


4 dl          Rasvatonta maitoa

1              Kananmuna
1 rkl        Perunajauhoja
1/2 dl       Sokeria
1 tl          Vaniljasokeria


Appelsiinikiisseli


2 dl         Appelsiinitäysmehua

50 g        Leivontamargariinia
2             Kananmunan keltuaista
1/2 dl      Sokeria
1 rkl       Perunajauhoja
1 tl         Appelsiinin raastettua kuorta


Vaniljakiisselin valmistus


1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.

2. Sekoita tasaiseksi.
3. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
4. Kaada tarjoiluastioihin, jäähdytä. Laita kiisseli esimerkiksi jääkaappiin hetkeksi.

Appelsiinikiisselin valmistus


1. Sekoita kattilassa kaikki Appelsiinikiisselin ainekset. 

2. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
3. Jäähdytä. Kun vaniljakiisseli on jäähtynyt, kaada appelsiinikiisseli vaniljakiisselin päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.

Vinkki! Ennen kerroskiisselin tarjoilua voit koristella kiisselin esimerkiksi kermavaahdolla, valkosuklaalla ja nomparelleilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti