torstai 11. heinäkuuta 2013

Sitruunakääretorttu

Sitruunakääretortusta riittää syötävää hieman isommallekin seurueelle, itse tein syntymäpäivilleni kyseistä torttua ja se riitti hyvin yhdelletoista vieraalle. Aikaa tortun valmistamiseen ei mene kuin n. 40 minuuttia, mutta ota huomioon, että kääretortun olisi hyvä vetäytyä n. 2tuntia ennen tarjoilua.

Pohja

4             kananmunaa
1,5 dl      sokeria
0,5 dl      perunajauhoja
0,8 dl      vehnäjauhoja
1 tl          leivinjauhetta

Täyte

3,3 dl      kuohukermaa
400 g      sitruuna -rahkaa
2 rkl        sokeria

Valmistusohje

Pohja

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Siivilöi kuivat aineet muna-sokeri -vaahtoon.

4. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

5. Paista uunissa 200asteessa n. 10 minuuttia.

6. Sirottele tyhjälle leivinpaperille sokeria.

7. Kumoa torttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

Täyte

1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Kerma on sopivaa, kun saat tehtyä sen päälle kahdeksikon ja se jää siihen hetkeksi.

2. Lisää rahka ja sokeri.

3. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle torttupohjalle. 

4. Kääri torttu varovasti rullalle.

5. Kaada 1/3 täytteestä rullalle käärityn tortun päälle ja koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti