torstai 11. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-limerahkajuustokakku

Valkosuklaa-limerahkajuustokakku on nopea ja hyvänmakuinen juustokakku. Sen tekemiseen tarvitset vain 20 minuuttia. Näiden 20 minuutin lisäksi kakku on uunissa 30 minuuttia. Eli yhteensä tekeminen kestää vain 50minuuttia. Tästä ohjeesta tulee n. 10 keskikokoista annosta.

Pohja

200  gkeksejä, esim. Digestive 
60  g  Juoksevaa rasvaa

Täyte

400 gValkosuklaa -lime rahka
300 gcrème fraiche
kananmuna
3/4  dlsokeria
1  rklvaniljasokeria
2  rklperunajauhoja


Valmistusohje

1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneella tai lihanuijalla.

2. Sekoita juokseva rasva keksimuruihin.

3. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla.

4. Taputtele keksiseos pohjalle.

5. Yhdistä täytteen ainekset.

6.  Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1minuutti, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin.

7. Kaada seos vuokaan.

8. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia.

9. Jäähdytä. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä. Koristele kakku esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä, tai valkosuklaalla.

Alkuperäinen resepti sivulta www.valio.fi/reseptit/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti